Vi har løst opgaver for:Effektivt miljøskift med fremtidsmuligheder


Hos Platypus har vi mange års erfaring og succes med samarbejde med Kriminalforsorgen, Politi og Kommuner vedr. bandeexit. Vi opererer på Sydfyn som et alternativ til forsorgshjem og institutioner, da vi ikke samler de unge, men arbejder med dem på 1-1 niveau, på at udvikle og finpudse deres kompetencer og færdigheder.

 

9/10 af vores sager kommer ud af deres kriminelle løbebane og påbegynder enten uddannelse eller arbejde efter endt forløb.

 

Vores bandeexit-program indgår i “Kompasset”, som er et forløb med søpraktik, hvor bandemedlemmet kommer ud at sejle på et erhvervsskib og hermed helt naturligt bliver fjernet fra det belastende, tidligere miljø og får en ny, tryg start på tilværelsen, hvor gamle, uhensigtsmæssige mønstre kan brydes og det etiske og moralske kompas kan kalibreres.

 

Gennem hele søpraktikperioden, har vi en tæt kontakt til både skibet og individet og forstår vitaliteten af kontinuerlig kontakt med fast, solid og nødvendig støtte gennem hele processen. Vi har desuden, gennem hele forløbet, tæt kontakt til de nødvendige, implicerede parter, såsom Politi, Kriminalforsorg og den ansvarlige kommune.

 

Efter endt søpraktik hjælper vi bandemedlemmet med at komme videre i livet, fagligt, socialt og personligt – afhængig af behovet og mulighederne. Der kan være tale om et arbejde, en uddannelsesplan eller en ny begyndelse i et andet land. Der er desuden gode muligheder for job indenfor søfart, som er en tryg branche at arbejde i, for et tidligere bandemedlem.

 

Vi afslutter først opgaven, når målet er nået og er hele vejen igennem fleksible i forhold til problemløsning og samarbejde. Det er vores erfaring, at det giver de bedste resultater.

 

Vi har erfaring med, at motivation fra borgeren selv er en vigtig og afgørende faktor for succes, ikke mindst når der skal bevilliges et exitforløb i kommunen.

 

Vi ved, at alle kan noget særligt og tror på, at unge ikke er en udgift eller belastning for samfundet, men en tabt ressource, som det kan betale sig at investere i. Vi er eksperter på området, dedikeret til vores arbejde og ved, hvad der skal til for at skabe resultater og succes.

 

Vi bruger forløbet Kompasset Europa i bandeexitsager, men tilpasser indsatsen den enkeltes behov og sikkerhedssituation.

Læs mere om Kompasset Europa her

 

Kontakt

Kunne du tænke dig at høre mere, er du velkommen til at kontakte mig, på nedenstående telefon nr.:

Anni Khattab

22 92 43 38


Send en email

Succeshistorier

Hele mit liv har jeg kæmpet for at finde noget jeg var god til, men på skibet føler jeg at jeg har fundet min plads
I Platypus får man bare hjælp til alting.

Livet er en gave så vi skal huske at bruge den fornuftigt, man kan ikke lave vores valg om, men man kan se at komme videre

Søren Kierkegaard

Som nævnt i: