Vi har løst opgaver for:Hvem kan få hjælp?

Vi er specialiseret i at arbejde med unge med komplekse og sammensatte sociale og psykiske udfordringer. For at hjælpe mennesker med til at skabe en positiv forandring i deres liv, tager vi altid udgangspunkt i det enkelte menneskes ressourcer og sammensætter på denne baggrund et individuelt forløb. Vi lader os aldrig begrænse af fysiske rammer og fastlagte metoder. Vi gør os altid umage med den faglige sparring, og vi optimerer løbende indsatsen.

Vores primære målgruppe er unge i alderen fra 16 – 30 år, som har behov for at blive afklaret og komme videre – både fagligt, socialt og personligt, men vi hjælper alle, som oplever, at de sidder fast i en uhensigtsmæssig situation og som modtager kontanthjælp/uddannelseshjælp. Det er ikke nemt at bryde den sociale arv, og det kræver mod og rygrad at ændre sin livsstil. Denne svære proces hjælper og guider Platypus de unge igennem. Hver ung er forskellig og har brug for individuel og tilpasset håndtering – og netop fleksibiliteten i vores arbejde er vores styrke. Dog udarbejder vi altid en konkret uddannelsesplan med udgangspunkt i den unges motivation samt styrker og udfordringer.

Vi er ikke er en institution, men et 24 timers praktik-, et udviklings og afklaringssted, hvor den unge kan bo med “frihed under ansvar”.

Vi kommer ikke de unge i kasser, men leverer den løsning, vi mener, er den bedste i den pågældende situation. Vi tilbyder forskellige “pakkeløsninger”, der kan kombineres på kryds og tværs, så hvert forløb kan skræddersyes, så det passer præcis til den enkelte unges behov. Mange har blot brug for et skub i den rigtige retning, ud fra princippet om “hjælp til selvhjælp” og indsatsen tilpasses behovet.  Derfor er det altid en god idé at kontakte os for en uforpligtende samtale.

En del af vores unge har et ønske om at komme i praktik som sømand og opleve, hvordan det er at komme ud at sejle, men det er ikke et “must”. Vi laver ligeså gerne afklaringsforløb i land, hvor den unge kan bo hos os i en af vores afdelinger og gennem forløbet giver vi sparring og coaching, så brugeren bliver klædt på til at kunne komme videre og klare sig selv.

Hvordan kommer man ind i et forløb hos Platypus?

Typisk tager man kontakt til sin sagsbehandler og foreslår et samarbejde med Platypus. Vi samarbejder med kommuner og virksomheder i hele landet, så geografien er ingen hindring.

Dernæst kontakter sagsbehandleren os –  og vi aftaler et møde, hvor både den unge, kommunen og Platypus deltager. Ved mødet finder vi ud af, hvordan vi kommer videre og i samarbejde lægges en plan.

Der er også mulighed for selv at finansiere en plads, coaching eller sejlads igennem Platypus. Ring til os, så kan vi snakke om hvilke behov du, eller en pårørende har for støtte.

Man kan starte hos os fra dag til dag, såfremt der er plads.

 

VI TILBYDER

Kompasset Europa

Søpraktik på erhvervsskibe i nord- og sydeuropæisk fart for kriminelle og socialt utilpassede unge. På skibet lærer du hvad det vil sige at arbejde internationalt som sømand.

Læs mere

Kompasset Danmark

Med Kompasset Danmark kan du komme ud at sejle i 5 uger, og lære om jobbet som sømand. Praktikken foregår i Danmark, og du får individuel kompetenceafklaring.

Læs mere

Afklaringsforløb med botilbud og praktik

Struktureret forløb for unge fra 16 år, som har behov for afklaring i forhold til uddannelse og arbejde, samt støtte i forbindelse med etablering af egen bolig.

Læs mere

Succeshistorier

Før jeg kom til Platypus, havde jeg intet at stå op til og kunne ikke finde ud af, hvordan jeg kom i gang med noget, men efter jeg har været i et forløb hos Platypus, har jeg nu fundet ud af, hvilken uddannelse jeg skal i gang med -og jeg er blevet meget klogere på mig selv – og har fået meget mere selvtillid.
Hele mit liv var kaos. Jeg havde en masse gæld, dårlige venner, var ude i kriminalitet – og jeg kunne ikke se, hvordan jeg skulle komme ud af det hele. Nu er det kommet styr på det, efter at jeg har været i Platypus.

Den modstand, der ikke slår dig ihjel, gør dig stærk.

Frederik Nietsche

Som nævnt i: